Home Het initiatief Bit Actie Organisatie Faq
Stemmen: 73
✩ Iona, van slacht naar Z dressuur paard ✩
  • INGEZONDEN DOOR Janien
  • WOONPLAATS Wapenveld

✩ Iona van slacht naar Z dressuur paard ✩

dit is Iona, bij ons op stal ook wel bekend als bep. Iona is op dit moment 24 jaar oud, 146 cm groot en tinker type grai. Iona is een super lieve merrie, en haar levensmotto is eten.

Iona is een merrie met een verhaal. Toen Iona 3 jaar oud was kocht de eigenaresse haar als een opknap project in verwaarloosde staat. Als ze haar niet gekocht hadden moest ze naar de slacht. Ze was dus op dat moment 3 jaar oud en drachtig, van wat later bleek haar 2e veulen. Na de bevalling van dit veulen is natalie op haar gaan rijden. in 2001 reden ze “voor de grap” hun eerste dressuur wedstrijd tussen alle grote kwpn’ers. In 2007 reden ze hun eerste winstpunt in het Z1 dressuur. Tevens reden ze een kür op muziek, wat later nieuws werd. Tv ploeg bij de deur voor opnames voor hart van Nederland en er verschenen meerdere kranten artikelen over deze bijzondere combinatie.

In 2009 mocht Iona voor het eerst mee naar een keuring, wat resulteerde in een 1e premie, ster merrie én Nederlands kampioen. Ook werd ze kampioen in de rubriek best gaand rijpaard. Ook heeft ze later nog het model predicaat gehaald.

Zelf hebben we nu op stal nog 2 nakomelingen van Iona staan die ook erg succesvol zijn in de sport. Een hengst genaamd Iona’s nolan en een merrie genaamd iona’s ayla. Tevens is nolan een goedgekeurde dekhengst type grai. En ook nolan en ayla hebben verschillende titels op hun naam weten te schrijven. Voorbeeld hiervan: allebei model predicaat, en ayla is ook nog ster merrie.

Iona is op dit moment 24 jaar en geniet volop van alle kleine dingentjes. Een ritje vindt ze nog erg leuk, of het nou in de bak is of in het bos iona heeft er altijd zin in! Kortom een paart met een bijzonder verhaal die veel invloed op ons gemaakt heeft!

BRENG JOUW STEM UIT

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Wie is jouw favoriete paard?

Breng je stem uit op het paard dat volgens jou het Leukste Oude Paard van 2020 is.

Let op: het gebruik van valse emailadressen, mailgeneratoren e.d. is niet toegestaan!